Vår inre och yttre resa

På Skepptuna Gård finns alla möjligheter för ett lyckat läger, en konferens eller en kurs. Med närhet till Skepptuna kyrka och mitt i ett underbart kulturlandskap.

I gårdens huvudbyggnad finns en mängd mindre och större rum, kök och matsal. Här finns också ett andaktsrum, ett hembygdsmuseum samt en idyllisk klosterträdgård.

I vår sovlänga erbjuder vi 32 bäddar. Huset är nybyggt och invigdes 2016.

Den pastorala idyllen Skepptuna Gård ligger naturskönt med den nyinvigda Ejes led, vilken är en pilgrimsled på 3,6 km med meditationsplatser.

Polandstorpet är ett vackert utflyktsmål för den som vill ge sig ut på vandring. Kanske du där möter vårt skyddshelgon Sankt Tomas A Becket som levde mellan åren 1118 och 1170. Frågan är om det är Sankt Tomas vi ser i filmen om Skepptuna Gård.

Skepptuna Kyrka på andra sidan muren byggdes på sent 1100-tal. På 1300-talet gjordes många ombyggnationer som fortsatte in på 1400-talet. Skepptuna kyrkas medeltida torn hade Uppsala Domkyrka som förebild. Altarskåpet i kyrkan är från 1515 och byggdes av Jan Borgman i Brüssel.

Vid läger är alltid kyrkan öppen för ljuständning och andakt.

Vi kan laga och ordna allt mat och fika ni behöver. Kanske lite grillat skulle smaka på vår trevliga grillplats? Varför inte en ryggsäck med matpaket på er pilgrimsvandring?

 

Erbjudanden

Vi skräddarsyr era önskemål efter det upplägg ni vill ha.

Övernattning från 250 kr per natt.

Helpension från 750 kronor per person och dygn.

I helpension ingår frukost, lunch och middag med efterrätt, förmiddagsfika, eftermiddagsfika och kvällsfika, sänglinne (inkl. handdukar).

Välkommen till dagkonferens från 385 kronor per person.

I dagkonferensen ingår välkomstkaffe och smörgås, lunch och eftermiddagskaffe med bröd, konferensvatten och fruktkorg.

Välkommen på ett studiebesök!

Önskas andra upplägg, vänligen kontakta husfar Kjell Johansson.